Over Ons

Kafee Spek ligt pal in het centrum van Rijmenam, op het kruispunt van de Lange Dreef en de Sint-Jansstraat.

Het café is een authentieke dorpskroeg met een frisse look. Voor de inwoners van Rijmenam is Kafee Spek beschermd onroerend erfgoed. "In 't Spek" zoals het luidt in de volksmond, is het altijd gezellig vertoeven. Een bezoek alleen of met twee, een groep kameraden of vriendinnen, een leuke eerste date, het is voor iedereen toegankelijk, zowel jong als oud. Het is een warme thuis die 7/7 open is.

Groot terras

Het groot terras, goed voor 70 zitplaatsen, ligt langs een fietsstraat, waardoor het autoverkeer beperkt blijft. Je kan er terecht voor een lekker pilsje (tankbier Stella Artois) en 40 andere biersoorten maar evengoed voor een kopje koffie, een klein hapje, een lekker vers gemaakte cocktail of een fris wijntje. 

Onze naam

Kafee Spek? Een originele naam voor een café.
Deze naam hebben we te danken aan de oprichter Jan De Wever. Hij was een beenhouwer van opleiding en barman in een lokaal café.In 1995 kocht hij het pand met het idee er een beenhouwerij van te maken. Echter kregen zijn horeca roots de overhand en werd het pand een kroeg met een karaktervolle naam. 

Niels

In 2013 werd de zaak overgenomen en uitgebaat door Niels Van Peer. De toen 23-jarige barman die zijn passie voor de horeca hier nog verder heeft kunnen ontplooien. In zijn jeugdjaren was Niels altijd barman in Keerbergen, waar hij het reilen en zeilen van het cafeleven onder de knie kreeg. Als hobby is Niels in 2008 ook nog gestart als garçon in een discotheek, de Rio Club In Sint Katelijne Waver .Tot op heden is dit nog altijd zijn hobby, en kan je hem daar nog als garçon terugvinden.

Team

Doorheen de jaren is het team in Kafee Spek enorm gegroeid. Dit kan ook niet anders: De kroeg is 7/7 open en we willen uiteraard de juiste service kunnen bieden aan onze klanten. Hiervoor zijn we onze zowel studenten, flexi jobs en vaste horecamedewerkers zeer dankbaar. We proberen voor al onze medewerkers een aangename werksfeer te creëren want tenslotte is er niets zo leuk als een drankje bestellen en er een glimlach gratis bij krijgen.

Heb je interesse om deel uit te maken van ons team aarzel dan niet om ons te contacteren op info@kafeespek.be, en wie weet, is er wel net een vacature open voor jou!