Een lekkere, goed getapte pint. Dat is voor veel mensen nog altijd de reden om af te zakken naar hun favoriete dorpscafé.

Met enige trots melden we jullie dat vanaf heden, het klassieke vatenbier vervangen werd door een compleet nieuwe tapinstallatie met als uitschieter:

3 biertanks van 500L !

Deze unieke tankinstallatie in de regio, is tot stand gekomen door onze samenwerking met AB Inbev. Met deze forse kwaliteitsinjectie wilden we de lat weer een beetje hoger leggen. Vandaar ook deze bewuste en doordachte keuze voor Stella-Tankbier.

Maar wat maakt tankbier nu zo uniek?

Vooraleerst moet er niet meer gesleurd worden met vaten. Het verse, ongepasteuriseerd tankbier(5 °C) wordt rechtstreeks vanuit de brouwerij door een gekoelde tankwagen aangeleverd, waardoor het bier op geen enkel moment meer wordt blootgesteld aan warmtebronnen.

Door de tanks blijven de fijne aroma's van het bier beter bewaard, ook al omdat er geen CO2-druk meer aan het tapproces te pas komt. Het tankbier komt in je glas terecht via perslucht, zodat geen enkele stof meer kan inwerken op het bier en zo contaminatie en saturatie (te hoog CO2 gehalte) uitgesloten wordt ( geen hoofdpijn meer*! ). Het eindresultaat is een lekkere, verse, zachte en frisse Stella.

Schol!

* bij een te grote opname van alcohol consumpties is uiteraard hoofdpijn niet uitgesloten